Fotbollsresa Italien

2007-08-29

Att åka på fotbollsresa till Italien är en dröm för många människor. Den som gör slag i saken får dessutom möjlighet att ta del av den italienska kulturen och inte minst det italienska köket.

Man brukar säga att i Italien är fotboll religion och som turist märker man det ofta redan inför matcherna, men definitivt vid själva matchen. Klubbar som Juventus, Inter, Milan, Roma, Lazio med flera är alla klassiska klubbar med fanatiska fans.

Paketresor är enklast…

Det är vanligtvis inte särskilt svårt att få tag i biljetter till Serie A-matcher (som den högsta ligan i italien heter) och allra enklast blir det att boka en paketresa med någon av de många arrangörer som erbjuder detta. Hit hör till exempel Nickes, Steve Perryman och LA Travel.

Upplägget på paketen kan variera en del men vanligtvis ingår matchbiljett och hotellrum och ibland även flygbiljetten. Annars är det vanligt att man själv får ordna med transporten. Något som ju numera ofta kan gå att lösa för några 100-lappar med lågprisflygbolag som till exempel Ryan Air.

….men att boka själv blir billigast

Om du vill komma undan så billigt som möjligt eller bara ha den fullständiga friheten blir det vanligtvis billigast att boka matchbiljetterna på egen hand. I Italien går det ofta att boka dessa på plats vid arenan men vill man vara på den säkra sidan bör man såklart ha bokat i god tid hemifrån. Detta gäller i synnerhet vid toppmöten och derbymatcher.

Att få uppleva atmosfären och att få skrika sig hes på en toppmatch i Italien är verkligen en upplevelse! Ta chansen och ha det så roligt på din fotbollsresa till Italien!

Fotbollsresa Italien
fotbollsresa.com kan du läsa mer om olika fotbollsresor

Skriv en kommentar