Vinprovning

2007-07-04

Tror du att vinprovning endast är till för experter? Verkar det svårt och kanske lite snobbigt? Faktum är vinprovning är en rolig och lärorik utmaning som passar de flesta. Att ge bort en vinprovning i present kommer garanterat att bli uppskattat!

Svälja eller spotta?

Hur går det egentligen till när man provar vin? Ska man svälja eller spotta? Testa vinprovning med en skicklig sommelier (servitör med ansvar för vin) så får du hjälp och svar på dina frågor samt kan sätta ord på den doft och smak som kommer ur glasen.

Den ökade kunskapen och spirande nyfikenheten kommer öka din lust och dina möjligheter att testa dig fram till nya favoriter när du ska välja vin i framtiden.

På restaurang eller vinbar

Det finns gott om restauranger och vinbarer som arrangerar vinprovning. Störst utbud och valmöjligheter för vinprovning på detta sätt har man i Stockholm och andra storstäder.

På systembolaget

Systembolaget arrangerar dryckesprovningar i sina egna lokaler på många orter landet runt. Oftast köper man en eller flera platser i en grupp men det finns också möjlighet att ha en privat provning med t ex kollegorna eller kompisarna. Läs mer om vinprovning på Systembolagets hemsida.

Privat

Varför inte ordna en egen provning i goda vänners lag? På internet kan du hitta massor med bra tips och information för dig som vill prova i egen regi. Till exempel Systembolagets vinprovarskola.

I studiecirkel

På många ställen arrangeras studiecirklar i vinprovning och vinkunskap. En studiecirkel har vanligtvis ett flertal träffar och kan vara ett trevligt sätt att gräva lite djupare även i historik, distrikt, druvor och odling mm.

Visste du att:

Hos Teamwinemaster kan du läsa mycket mer om vinprovning!
Läs om Frankrike resor och om vinresor till Frankrike.

Skriv en kommentar